A lejohet seski gjatë muajit të Ramazanit?

Marrëdhënia seksuale gjatë ditëve në Ramazan është haram për burrat dhe gratë të cilët janë të detyruar të agjërojnë gjatë ditës. Të bësh seks është një mëkat për të cilin shpagim (kafaarah) duhet të ofrohet.

Kafaarah është për të liruar një rob, e nëse kjo nuk është e mundur atëherë personi duhet të agjërojë dy muaj rresht, kush nuk është në gjendje të ushqejë gjashtëdhjetë persona të varfër.

Përsa i përket marrëdhënieve gjatë natës në Ramazan, kjo është e lejuar dhe nuk është e ndaluar, dhe koha kur ajo është e lejuar zgjat deri në fillimin e agimit. Kur agimi vjen, marrëdhënia seksuale ndalohet.

Është bërë e ligjshme për ju të keni marrëdhënie seksuale me gratë tuaja për gjithë natën nëse doni deri sa një fije agimi të vijë në mëngjes.

Ky ajet thekson qartë se është e lejueshme për të ngrënë, pirë dhe të kini marrëdhënie gjatë netëve të Ramazanit deri në agim.

Pas marrëdhënieve seksuale duhet të bëni dush pasi është i detyrueshëm dhe pastaj të falni Sabahun.
Dhe Allahu e di më së miri për ju dhe njerëzit tuaj. reporteri.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*