Penisit tuaj i ndodh kjo gjë gjatë ereksionit? Kujdes! Rrezikoheni nga një sëmundje e rëndë

Mund t’ju duket normale dhe të mos i kushtoni shumë rëndësi, por nëse keni penis të harkuar jeni shumë më të predispozuar të prekeni nga kanceri.

Sëmundja e quajtur ‘peryonie’, ku penisi kthehet gjatë ereksionit, ju bën më të prekshëm nga kanceri i stomakut, lëkurës apo testikujve. Dhe kjo sipas një studimi të kryer në 1.5 milion burra. Studimi doli në përfundimin se burrat me peyronie kanë 40% më shumë shance për t’u prekur nga kanceri në testikuj, 29% më shumë për t’u prekur nga kanceri i lëkurës dhe 40% rrezikshmëri më të lartë për t’u prekur nga kanceri në stomak, raporton britanikja “The Independent”.
Nuk është ende plotësisht e qartë çfarë e shkakton këtë sëmundje dhe pse ndikon në prekjen nga kanceri, por ndërkohë mund ta mbani vëth në vesh dhe të kryeni të gjitha kontrollet e nevojshme, rregullisht.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*