Shatë mënyra për të ndjerë kënaqësinë e orgazmës…

Kur themi orgazmë me të drejtë mendojmë për seksin, por megjithëse kanë origjinë seksuale, orgazmat jo gjithmonë vijnë prej tij, apo aktiviteteve të ngjashme eksituese.

Në të vërtetë, ka veprime shumë më të zakonshme që është provuar që prodhojnë të njëjtat ndjesi si orgazma. Ja disa nga ato që do ju lënë krejtësisht pa fjalë:

Meditimi ka të njëjtin efekt në tru

Meditimi dhe orgazma nuk janë shumë larg nga njëri tjetra. Gurutë shpirtërorë thonë që ata i arrijnë të dyja në qetësi dhe që orgazma nuk është një përvojë seksuale, por shpirtërore.

Por edhe kërkimet shkencore tregojnë që të dyja kanë efekt të ngjashëm në trurin tonë, ku gjaku vërshon në koren e tij të djathtë parafrontale. Për më tepër, të dyja veprimet shërbejnë si një ikje e përkohshme nga idetë. Një artikull në Scientific American thotë që meditimi dhe orgazma gjenerojnë lumturi, që ul ndjesinë e vetëdijshmërisë, mpreh shqisat dhe redukton dhembjen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*